Verticuteren

Tarieven 2020 & 2021

E 4570

Verticuteer

machine benzine

Meer Informatie onderaan deze pagina

Avond

Nee

4 uur

€21,00 ex btw

E 4572

Verticuteer

machine electrisch

Meer Informatie onderaan deze pagina

Avond

Nee

4 uur

€17,00 ex btw

Huutarieven langer

dan 4 weken op aanvraag!

AANVULLENDE  INFORMATIE

VERTICUTEERMACHINES:


   

Men noemt deze machine gazon verluchter.


Wij verhuren de verticuteermachines uitsluitend nog maar per dagdeel van maximaal 4 uur

Dit betekend dat u de machine bij ons kunt huren voor maximaal 4 uur binnen onze openingstijden.

De machine word niet in de avond verhuurd en ook niet op zondag.


We hebben twee uitvoeringen:

Benzine uitvoering:


 

Een zwaardere professionele 5,5 pk ( 4,4 kW) benzine aangedreven machine met een werkbreedte van 50 cm. De machine is geschikt tot 500 m², en dit is binnen het tijdvak van 4 uur ook goed haalbaar. De machines hebben geen opvangbak, en U dient het gras dus los op te ruimen.


Vervoer: 

De machine heeft een gewicht van 55 kg en is het beste met een aanhangwagen te vervoeren. Een auto met derde of vijfde deur is alleen een optie als de laadvloer vlak is zonder drempel!

Elektrische uitvoering:

De 1500 Watt elektrische machine heeft een werkbreedte van 40 cm. De elektrische uitvoering is geschikt tot een oppervlakte van 80 a 100 m², en zeker niet groter. Daarbij is een voldoende dikke kabel  met een aderdoorsnede van 2,5 mm² nodig. De machine heeft een temperatuurbeveiliging die de electro motor boven een bepaalde temperatuur uitschakelt. Het kan dan tot 40 minuten duren voordat de motor voldoende is afgekoeld, en weer in werking komt.


Vervoer: 

De machine heeft een gewicht van 25 kg en is met een aanhangwagen te vervoeren, of een auto met derde of vijfde deur. De beugel is inklapbaar.

Aanvullende informatie: 

Houd er wel rekening mee dat het gazon kort gemaaid moet zijn. De beste tijd om te verticuteren is het voor of najaar. Als het een langere periode droog is geweest, kunt U alleen op zanderige grond werken. De grond mag dus niet te hard zijn. Het gazon dient ook vlak te zijn, dus de machine is niet geschikt om een wei, te verticuteren. Bij ongelijke grond zal de messenbalk onevenredig belast worden, en kan er schade aan de machine ontstaan.


Alle technische specificaties zijn

onder voorbehoud !